Dôvera má zmluvy so všetkými nemocnicami

 


Poisťovňa Dôvera
podpísala zmluvy so všetkými univerzitnými, fakultnými, krajskými a špecializovanými lôžkovými zdravotníckymi zariadeniami. Poistenci, ktorí čakajú na plánovaný zákrok, tak môžu nastúpiť do svojej nemocnice. Informoval o tom Branislav Cehlárik, manažér odboru PR poisťovne Dôvera. Súčasťou nových zmluvných podmienok bolo aj rozpustenie štátnej rezervy medzi poskytovateľov. "Použili sme jednotný kľúč, peniaze sme rozdelili rovnomerne podľa veľkosti a typu zdravotníckeho zariadenia. Je pre nás dôležité, aby nás poistenci vnímali ako stabilizujúci prvok v zdravotníckom systéme,“ povedal generálny riaditeľ poisťovne Dôvera Martin Kultan. Poskytovatelia lôžkovej zdravotnej starostlivosti budú rezervu čerpať od júla do konca tohto roka. Pokryť im má mzdové nároky zdravotných sestier a lekárov.

Odvod za poistencov štátu sa od 1. júla do konca roka 2012 zvýšil na 4,32 percenta. Vyplýva to z novely zákona o zdravotnom poistení Richarda Rašiho (Smer-SD), ktorá v nedeľu nadobudla účinnosť. Právna norma týmto spôsobom rozpúšťa rezervu zo štátneho rozpočtu vo výške 50 mil. eur na prekrytie nedostatku zdrojov v zdravotníctve na vyššie platy sestier a lekárov. Chýbajúce peniaze teda dorazia prostredníctvom vyšších platieb za poistencov štátu zdravotným poisťovniam a následne poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v druhom polroku. Na zákonom priznané platy sestier a lekárov do konca roka bude potrebných približne o 107 mil. eur viac, ako pokrýva terajší systém, pre rok 2013 to bude odhadom 175 mil. eur. 

Vyberáme z poistovne.sk

male-doctor-with-stethoscope-and-clipboard

Na očkovanie proti žltačke, ovčím kiahniam, HPV vírusu vám prispeje poisťovňa

Dobrovoľné teda nepovinné očkovania sú už dávno súčasťou zdravotnej starostlivosti. Ide napríklad o očkovanie proti chrípke, žltačke, či kliešťovej encefalitíde. Koľko vám prispeje poisťovňa a ako treba požiadať o zľavu?
02.05.2024
Čítať viac o Na očkovanie proti žltačke, ovčím kiahniam, HPV vírusu vám prispeje poisťovňa

Ako poistiť bicykel

V peknom počasí sadá na bicykel čoraz viac cyklistov. Cyklistika nie je už len víkendovou záležitosťou, ale mnohí ľudia siahajú po bicykli aj pri ceste do práce. Ako si zabezpečiť bicykel pred krádežou a kto uhradí škody, ktoré spôsobíte ako cyklista? 
29.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Ako poistiť bicykel

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Vyberáme z banky.sk