Dôvera začala posielať ročné zúčtovanie

 


Zdravotná poisťovňa Dôvera začala posielať ročné zúčtovania zdravotného poistenia za uplynulý rok prvým 50 tis. klientom. Ďalšie zúčtovanie bude poisťovňa zasielať v termíne, aký si zvolia jej poistenci. Dôvera ich plánuje urobiť celkovo 170 tisíc. Výsledok si nájdu klienti na adrese trvalého pobytu, alebo na adrese sídla zamestnávateľa. Detailný výpočet si budú môcť poistenci pozrieť aj na webstránke poisťovne. Informovala o tom poisťovňa.

Dôvera vráti klientom preplatky po uplynutí 15-dňovej lehoty od doručenia zásielky v prípade, že s výsledkami zúčtovania budú súhlasiť. Celý proces plánujú v poisťovni uzavrieť v závislosti od kvality dodaných dát počas niekoľkých týždňov. "Je pre nás dôležité, aby nás klienti vnímali ako ústretovú poisťovňu. Skúsenosti z minulého roka nám pomohli nastaviť celý proces tak, aby bol pre našich klientov rýchly a jednoduchý," povedal riaditeľ úseku financií Radomír Vereš.

Ako informoval PR manažér Dôvery Branislav Cehlárik, ročné zúčtovanie za minulý rok vykonáva Dôvera na základe údajov z mesačných výkazov preddavkov na poistné, ktoré jej zaslali zamestnávatelia, z dávok Daňovej sekcie Finančnej správy a ostatných štátnych inštitúcií. Zúčtovanie musí byť vykonané do konca septembra 2012. Termín sa o mesiac posúva v prípade osôb s odkladom daňového priznania a to do konca októbra.

Poisťovňa oslovila v predstihu samostatne zárobkovo činné osoby a ponúkla im možnosť overiť registrované a kontaktné údaje, ako aj možnosť výberu termínu, kedy im má byť doručené zúčtovanie. Na výzvu reagovalo 30 tisíc klientov, z čoho 10 tis. z nich si vybralo individuálny termín doručenia.
Ročné zúčtovanie poisteného vykonáva za svojich poistencov a platiteľov poistného zdravotná poisťovňa na základe novely zákona o zdravotnom poistení, ktorá nadobudla účinnosť od 1. mája minulého roka. 

Vyberáme z poistovne.sk

Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát

Štát platí zdravotné poistenie nielen za deti, študentov a dôchodcov. Pozrite si, za ktoré osoby platí zdratovné poistenie štát a kedy si ho musíte platiť sami.
26.04.2024 | redakcia
Čítať viac o Kedy za vás platí zdravotné poistenie štát
Auto-004

Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť

Zákon o povinnom zmluvnom poistení (PZP) motorových vozidiel opäť čakajú zmeny. Poslanci parlamentu novelu zákona posunuli do druhého čítania.
24.04.2024
Čítať viac o Zákon o PZP sa mení, maximálne limity v rámci škôd a aj pokuty sa plánujú zvýšiť
Záplavy_Rudno_Allianz1

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov. Medziročne stúpol počet škôd o 185 percent, pričom povodne a záplavy spôsobili nárast škodovosti o 433 percent. Na ochranu klientov pred podpoistením Allianz aktualizuje výšku poistnej sumy nehnuteľnosti podľa vývoja cien realít.
24.04.2024
Čítať viac o Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Vyberáme z banky.sk