utorok, 09. február 2021, 10:56
To, čo sa na začiatku pontifikátu tejto vlády zdalo ako nepredstaviteľné, sa zrejme stane realitou. Napriek silnému mandátu z volieb, napriek sľubom vo volebných programoch, sa reforma zdravotníctva stráca v hmle. Úlohy sú ťažké, a nie je toho, kto by ich urobil. Áno, je tu pandémia, veľa vecí skomplikovala, odčerpala kapacity a tak ďalej. To všetko by mohli […]
štvrtok, 21. november 2019, 8:00

Zákaz krížového vlastníctva zďaleka nie je „lex Haščák“. Je to i lex Chrenek, lex Schneider či lex Jurik. Napísaný je tak, že sa dotkne stoviek slovenských podnikateľov v zdravotníctve. Neprešiel verejnou diskusiou, neobsahuje analýzu dopadov a jeho potenciálna protiústavnosť hrozí drahou súdnou dohrou. Je to presne taký druh zákona, aký jeho predkladatelia kritizujú, keď s ním vyrukuje niekto iný. Takto sa totiž legislatíva tvoriť nemá. 

 

nedeľa, 15. september 2019, 12:29

Ešte začiatkom roku 2018 bola cena záchraniek na úrovni zo Zajacových čias.

pondelok, 08. júl 2019, 12:35

Nepýtajte sa politikov na stratifikáciu. Ich názor nie je veľmi dôležitý.

piatok, 21. september 2018, 12:42

Väčšina zdravotnej starostlivosti nie je akútna. Nie je medicínsky potrebné ju poskytnúť ihneď a okamžite, dá sa naplánovať. Čakanie na plánovanú zdravotnú starostlivosť je súčasťou asi každého zdravotného systému.

nedeľa, 16. september 2018, 12:46

„Jedným slovom katastrofa, náš onkologický program má asi 80 strán, ten fungujúci český má dve strany.“Výrok doktora Visolajského redakcia Zdravotníckych novín radšej skrátila, pretože v origináli pokračuje slovami: „V takýchto chvíľach ma napadne len slovo defenestrácia...“

nedeľa, 18. február 2018, 21:24

Porovnanie európskych zdravotných systémov EHCI od švédskej organizácie Health Consumer Powerhouse má za sebou ďalší ročník. Kým na jeho čele nie je žiadne prekvapenie (Holandsko obhájilo svoj primát), postavenie Slovenska mnohých zaskočilo.

nedeľa, 18. február 2018, 21:16

Elektronizácia zdravotníctva sa neodohráva zapnutím vypínača, nepríde to zo dňa na deň. Akýkoľvek takýto veľký, plošný projekt potrebuje svoju nábehovú fázu. Ďalšia anketa časopisu Lekárnik na tému eZdravie.

nedeľa, 18. február 2018, 12:59
Nie som fanúšik eurofondov. Hoci umožňujú pripevňovať tabuľky na nové fasády, nie sú zadarmo. Platíme za ne poškodenými vzťahmi, deformovaným prostredím či morálnymi kompromismi. Najlepšie by bolo, keby nás Európska únia neuvádzala viac do pokušenia. Žiaľ, peniaze do zdravotníctva prišli aj v aktuálnom programovom období, a tak ich minieme. Na modernizáciu nemocníc bolo ešte vlani […]
nedeľa, 04. december 2016, 21:09

Kde sú tie časy, keď univerzálnym riešením na problémy v zdravotníctve bolo zakázať zisk zdravotným poisťovniam? Možno by sa pri tom bolo podarilo zakázať aj stratu, a vedenie rezortu by nemalo teraz hlavu v smútku.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia