Gaál Péter

pondelok, 25. jún 2012, 15:10

Dr. Péter Gaál, M.D., M.Sc., Ph.D.  (*26. júl 1969, Budapešť) jedekanom fakulty zdravotníctva a verejných služieb na Semmelweis University v Budapešti a poradca pre Ministerstvo zdravotníctva.

Péter Gaál ukončil v roku 1993 štúdium na Semmelweis University of Medicine v Budapešti. Jeho záujem o zdravotnú politiku a riadenie vznikol v časoch, kedy bol členom rozhodovacích komisií v rámci Semmelweis University ako zástupca študentov zvolený z opozičnej strany konkurenčných Mladých komunistov na konci 80tych rokov.

Gaál je držiteľom magisterského titulu z Riadenia zdravotných služieb a doktorandského titulu z Univerzity v Londýne. Téma jeho práce – Neformálne platby v Maďarskom zdravotníctve reflektuje jeho silný záväzok voči rôznym aspektom vývoja zdravotnej politiky, etiky, procesov tvorby politiky, ekonomiky v zdravotníctve atď.

Jeho profesionálnym zameraním je zdravotná politika. Je zodpovedný za výučbu zdravotnej politiky v rôznych tréningových a vzdelávacích programoch. Taktiež pôsobil ako riaditeľ M. Sc. progamu na Fakulte zdravotníctva a verejných služieb na Semmelweiskej Universite v Budapešti.

Péter Gaál pôsobí i ako dekan fakulty zdravotníctva a verejných služieb na Semmelweis University v Budapešti a na čiastočný úväzok ako poradca pre Ministerstvo zdravotníctva. Od roku 2012 je členom Central & East European Health Policy Network (CEE HPN).

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia