Kozlík Sergej

štvrtok, 04. október 2012, 15:03

Ing. Sergej Kozlík (*27. júl 1950, Bratislava) je bývalý minister financií Slovenskej republiky a poslanec Európskeho parlamentu za Ľudovú stranu Hnutie za demokratické Slovensko.

Sergej Kozlík absolvoval štúdium na Fakulte riadenia so zameraním na ekonomicko-matematické výpočty na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Po vysokej škole nastúpil na Slovenský cenový úrad na pozíciu referenta, neskôr riaditeľa odboru cien priemyslu. V roku 1987 bol menovaný vedúcim oddelenia, neskôr riaditeľom odboru cien priemyslu na ministerstve financií.  V rokoch 1990 – 1992 pôsobil na Slovenskom protimonopolnom úrade ako riaditeľ výkonného odboru. Následne nastúpil na Úrad vlády SR ako riaditeľ odboru hospodárskej politiky.

V rokoch 1993 – 1994 bol podpredsedom vlády SR pre ekonomiku. Vo volebnom období 1994 – 1998 bol ministrom financií SR. Počas obdobia rokov 1993 – 2002 bol podpredsedom HZDS pre ekonomiku, v rokoch 1998 – 2004 poslancom Národnej rady SR a členom výboru NR pre rozpočet, financie a menu.

V roku 2004 bol zvolený za poslanca Európskeho parlamentu, kde je zaradený do Skupiny Aliancie liberálov a demokratov za Európu. Je členom Výboru pre rozpočet, náhradníkom vo Výbore pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín a členom delegácie pri Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Rusko.  

V roku 1998 mu prezident Michal Kováč prepožičal štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy.

Je ženatý. Hovorí rusky a anglicky.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia