Novým predsedom Úradu pre dohľad MUDr. Gajdoš

štvrtok, 31. marec 2005, 17:37

Od 1. apríla 2005 sa predsedom Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou stáva MUDr. Ján Gajdoš, doterajší štátny tajomník ministerstva zdravotníctva.

O nominácii Jána Gajdoša na tento post rozhodla vláda. Podľa slov šéfa rezortu zdravotníctva ministra Zajaca má Gajdoš všetky predpoklady, aby zvládol výkon tejto funkcie.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou vznikol 1. novembra 2004 na základe schválenej reformy zdravotníctva. Jeho úlohou je vydávanie licencií zdravotným poisťovniam, dohľad nad vykonávaním zdravotného poistenia ako aj dohľad nad odbornosťou poskytovania zdravotnej starostlivosti. Financovaný je povinnými príspevkami zdravotných poisťovní.

Na pozícii predsedu úradu Gajdoš vystriedal MUDr. Alexandru Novotnú, bývalú hovorkyňu ministra Zajaca. Novotná opúšťa Úrad pre dohľad na vlastnú žiadosť. S Gajdošom si vymenia funkcie: Alexandra Novotná sa stáva novou štátnou tajomníčkou ministerstva zdravotníctva.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia