Všetky súčasné zdravotné poisťovne získali povolenie

piatok, 20. máj 2005, 16:02

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou už udelil povolenia na vykonávanie verejného zdravotného poistenia všetkým súčasným zdravotným poisťovniam. Umožňuje tak ich transformáciu na akciové spoločnosti.

V máji vzniknú akciové spoločnosti Všeobecná zdravotná poisťovňa, poisťovňa Apollo, Dôvera a Sideria. Spoločná zdravotná poisťovňa získala povolenie na výkon verejného zdravotného poistenia už v apríli. Tranformácia zdravotnej poisťovne sa končí zápisom do Obchodného registra. Podľa slov predsedu úradu pre dohľad Jána Gajdoša však zatiaľ nie je ešte ani jedna z poisťovní zapísaná v Obchodnom registri.

Po ukončení transformácie sa na činnosť zdravotnej poisťovne začnú vzťahovať v plnej miere všetky reformné zákony. Medzi najdôležitejšie zmeny patrí prísnejšia kontrola nad zdravotnými poisťovňami zo strany úradu pre dohľad. Patrí sem napríklad kontrola solventnosti poisťovní či dohľad nad uzatvárením zmlúv s poskytovateľmi.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia