MUDr. Laho riaditeľom DFNsP v Banskej Bystrici

piatok, 24. jún 2005, 14:39

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici bude mať nového riaditeľa. Na základe výberového konania, ktoré sa uskutočnilo 14. júna 2005 odporučila výberová komisia vymenovať do tejto funkcie MUDr. Ladislava Laha, CSc.

Výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici sa uskutočnilo 14. júna 2005. Do výberového konania sa prihlásili piati uchádzači, ktorí splnili požiadavky vyhlasovateľa. Jeden z prihlásených uchádzačov (MUDr. Miroslav Džugan) sa nezúčastnil na personálno–psychologickom zisťovaní osobnostných predpokladov pre výkon vedúcej funkcie, ktoré je povinnou súčasťou výberového konania. Dvaja z prihlásených uchádzačov (bývalá štátna tajomníčka MZ SR za SDĽ MUDr. Ľudmila Lysinová, MPHMUDr. Ján Nosko) oznámili, že sa na výberovom konaní nezúčastnia.

Výberová komisia po zhodnotení výsledkov výberového konania určila spomedzi dvoch zostávajúcich uchádzačov nasledovné poradie:

  1. MUDr. Ladislav Laho, CSc. (157 bodov)
  2. doc. MUDr. Karol Králinský, PhD. (132 bodov)

Výberová komisia odporučila ministrovi zdravotníctva vymenovať do funkcie riaditeľa DFNsP Banská Bystrica MUDr. Ladislava Laha, CSc., ktorý sa umiestnil na 1. mieste. Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici vznikla z detskej kliniky Rooseveltovej nemocnice. MUDr. Laho bol primárom tejto detskej kliniky.

(podľa zdroja: MZ SR)

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia