Protest sestier pred Národnou radou

utorok, 28. jún 2005, 0:00

Okolo tisícky zdravotných sestier a pôrodných asistentiek protestovalo v utorok 28. júna 2005 pred budovou parlamentu. Prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Magdaléna Hadačová verejne žiadala zvýšenie platov najmenej na 1,5-násobok priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve.

Medzi ďalšie požiadavky patrilo zvýšenie počtu sestier na oddeleniach, aby na jednu sestru nepripadalo viac ako 10 pacientov alebo aby neboli sestry zneužívané aj na iné práce, ktoré nesúvisia s ošetrovateľstvom.

Terčom kritiky sa stal minister zdravotníctva Rudolf Zajac, na ktorého adresu sa zosypali i viaceré urážky. Protestujúcich prišli podporiť niektorí opoziční poslanci. Zástupcovia demonštrantov sa dočkali prijatia v parlamentnom výbore pre zdravotníctvo.

Magdaléna Hadačová i Rudolf Zajac kandidovali v ostatných parlamentných voľbách na kandidátnej listine rovnakej strany – ANO.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia