Námestníci ministerky Emmerovej ponúkli rezignáciu

utorok, 11. október 2005, 23:55

Napätie vo vedení českého ministerstva zdravotníctva sa chýli k rozuzleniu. Všetci šiesti námestníci ministerky Emmerovej rezignáciu, ktorá má prispieť k upokojeniu situácie vo vedení rezortu.

Ide o námestníka pre verejné zdravotné poistenie a medzinárodné vzťahy Petra Slámu, námestníka pre ekonomiku Karla Radolfa, námestníka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Jiřího Koskubu, námestníka pre legislatívu Radovana Suchánka, námestníčky pre riadenie úradu Miroslavu Ouředníkovú a hlavného hygienika ČR Michaela Víta.

Ministerka pritom už o vlastnej demisii neuvažuje, hoci ešte pred niekoľkými dňami mala v úmysle rezignovať, ak by na ministerstvo zdravotníctva nastúpil šéf Českej lekárskej komory David Rath ako námestník s mimoriadnymi právomocami. Emmerová by tak stratila možnosť reálne ovplyvňovať chod rezortu, hoci by zaň politicky zodpovedala. Príchod kontroverzného Ratha na ministerstvo presadzuje premiér Jiří Paroubek.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia