Detské kardiocentrum bude stáť vyše miliardy korún

štvrtok, 17. november 2005, 17:27

Vládny kabinet schválil 16. novembra výstavbu budovy Detského kardiocentra SR v Bratislave. Predpokladané náklady na budovu, ktorá má stáť v areáli Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na Kramároch, sú 1,171 miliardy Sk.

Z toho pol miliardy pôjde zo štátneho rozpočtu z kapitoly ministerstva zdravotníctva, zvyšné náklady majú pokryť výnosy z úhrad zdravotných poisťovní za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

Detské kardiocentrum dnes funguje v priestoroch prenajatých od Detskej fakultnej nemocnice. Podľa predkladacej správy ministerstva zdravotníctva vybudovaním samostatného objektu pre detské kardiocentrum, ktoré je ojedinelým pracoviskom svojho druhu na Slovensku, sa vytvoria vhodné materiálno-technické podmienky pre plnenie úloh súvisiacich so zabezpečovaním komplexnej ambulantnej a ústavnej starostlivosti o detských pacientov s vrodenými a získanými chorobami srdca.

Výstavba by mala byť podľa plánu ukončená v roku 2008.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia