VšZP sa dohodla s poskytovateľmi na zmluvách

nedeľa, 26. február 2006, 19:48

Na znení nových zmlúv sa dohodla Všeobecná zdravotná poisťovňa s Asociáciou nemocníc Slovenska. Asociácia odporúča svojim členom, aby uzatvorili nové zmluvy s účinnosťou od 1. marca 2006. Súhlas so znením zmlúv potvrdila aj Asociácia súkromných lekárov SR a Slovenská únia špecialistov.

Rokovania o zmluvách s VšZP prebiehali od vlaňajšieho septembra, ale účastníci sa najprv nedohodli na cenách. Prechodne sa preto na mesiace január a február prijalo provizórium.

Celkové zdroje v zdravotníctve budú v roku 2006 o 5,5 miliardy Sk vyššie ako v roku 2005. Všeobecná zdravotná poisťovňa, ktorá má dvojtretinový podiel na trhu, prisľúbila lekárom, že na vlastnú prevádzku neminie viac než 3,9 % zdrojov z verejného zdravotného poistenia. Na všetky typy zdravotnej starostlivosti tak bude mať vyčlenených viac zdrojov ako vlani.

Kapitácia praktických lekárov pre dospelých by sa mala zvýšiť o dve koruny, praktickí lekári pre deti a dorast by mali získať navýšenie kapitácie až o 3,50 Sk. Lepšie bude hodnotená i prevencia, cena bodu stúpne zo 60 na 65 halierov. Cena bodu u špecialistov sa má zvýšiť zo 40 na 42 halierov. Nemocniciam zaplatí tento rok VšZP o 800 miliónov korún viac než vlani.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia