ZP Dôvera navýši základné imanie o 2,25 mld Sk

piatok, 22. jún 2007, 13:01

Zdravotná poisťovňa Dôvera navýši svoje základné imanie o 2,25 mld. Sk na 2,4 mld. Sk. Rozhodlo o tom tohtotýždňové valné zhromaždenie poisťovne s cieľom posilniť ekonomickú stabilitu poisťovne. Na navýšenie základného imania pritom Dôvera využije iba vlastné zdroje. „Zdravotná poisťovňa Dôvera tak vytvára podmienky na vyššie investície do zdravotnej starostlivosti pre svojich poistencov,“ komentovala rozhodnutie akcionárov hovorkyňa poisťovne Zuzana Horníková.

Podľa generálneho riaditeľa Dôvery Patrika Mozolu je navýšenie základného imania dôkazom zodpovednosti voči poistencom. „Je to aj splnenie záväzku, že finančné zdroje zostanú v zdravotnej poisťovni na zlepšenie kvality služieb a produktov a nebudú sa vyplácať vo forme dividend,“ dodal. Poisťovňa tak bude podľa neho pokračovať aj v rozširovaní svojich preventívnych služieb pre poistencov, čo považuje za prejav toho, že pluralita a súťaž zdravotných poisťovní prinášajú pozitíva. „Obmedziť ich by znamenalo zhoršiť kvalitu starostlivosti o poistencov – pacientov,“ konštatoval Mozola.

Dôvera, zdravotná poisťovňa, a.s. je najväčšou súkromnou zdravotnou poisťovňou na Slovensku s takmer 770 tis. poistencami. Spoločnosť je univerzálnym právnym nástupcom zdravotnej poisťovne Sideria, ktorá zanikla po spojení s Dôverou k 1. januáru tohto roka.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia