FNsP Bratislava prijala 100 nových lekárov

utorok, 24. júl 2007, 16:35

Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Bratislava prijala v súvislosti s novým Zákonníkom práce, ktorý začne platiť v septembri, 100 atestovaných lekárov i absolventov. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa FNsP Bratislava Rút Geržová, malo by sa tým dosiahnuť postupné znižovanie nadčasov lekárov, ktoré nový zákonník nariaďuje.

Nevedela však potvrdiť, či ide o dostatočný počet lekárov a či na niektorých pracoviskách nebudú chýbať. „Predpokladám ale, že sa noví lekári prijímali podľa konkrétnych požiadaviek menežmentov jednotlivých kliník a pracovísk. Musím však povedať, že lekári nikdy nechýbali a ani nechýbajú,“ povedala Geržová. Podľa nej pociťuje nemocnica skôr nedostatok zdravotných sestier, v súčasnosti ich fakultnej nemocnici chýba približne 200.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, prijatie nových lekárov bude mať určite značný vplyv aj na financie nemocnice. Tá má v súčasnosti viac ako miliardový dlh. „Nemocnica bude musieť zvládnuť dôsledok prijatia nových lekárov aj z finančného hľadiska. Určite budeme hľadať možnosti, ako riešiť situáciu, v žiadnom prípade však nebudeme rušiť žiadne pracoviská ani kliniky,“ zdôraznila Geržová. Podľa nej už od začiatku roka platí v nemocnici nariadenie o optimálnom šetrení. „Treba šetriť, šetriť, šetriť, ale tak, aby to nepocítili pacienti a aby to nemalo dosah na poskytované služby,“ konštatovala Geržová. Dodala, že nemocnica zatiaľ neplánuje prijímať ďalšie opatrenia a neočakáva ani ďalšie väčšie problémy v súvislosti so zákonníkom.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia