Ministerstvo predáva budovy nemocníc

utorok, 14. august 2007, 14:55

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR chce predať viacero budov nemocníc. Spoločnosť P&Factoring by mala získať bývalú nemocnicu pre deti a dorast v Bratislave na Úprkovej ulici. Budovy sú prázdne. Podľa MZ SR je trojposchodová budova z roku 1926 v zlom stave, lepšie je na tom trojposchodová prístavba z roku 1958. Odhadca ocenil bývalú kliniku na 48,2 mil. Sk, bratislavská spoločnosť ponúkla 49,2 mil. Sk.

Na predaj je aj budova fakultnej nemocnice na Jesenského ulici v Trenčíne. Budova je medzi rodinnými domami, je v nej diabetologická ambulancia. Znalec ju ocenil na 793 tis. Sk. Najviac ponúkol Michal Urbánek z Trenčína – 1,3 mil. Sk.

V Trenčíne zmení majiteľa aj budova z roku 1924 na ulici Dolný Šianec, kde je geriatrická ambulancia. Znalec ju ocenil na 1,5 mil. Sk, za 2,5 mil. Sk ju získa Zdenko Vranák z Trenčianskej Turnej. Pôvodný záujemca s ponukou 3 mil. Sk od zmluvy odstúpil.

Zmeniť majiteľa má časť majetku Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove, cenu odhadli na 707,6 tis. Sk. Ide o pozemky, na ktorých stoja budovy Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb. Pozemky dostane zväz za odhadnú cenu.

Ministerstvo zdravotníctva predložilo návrh na predaje na pripomienkové konanie. Vláda ich musí schváliť ako výnimku z uznesenia zakazujúceho prevody a predaje štátneho majetku. Uznesenie schválila predchádzajúca vláda, nová ho nezrušila s tým, že sa majetku štátu nedotkne. Odvtedy pravidelne schvaľuje výnimky, napríklad pre prebytočné budovy ministerstva obrany alebo kultúry, uvádza agentúra SITA.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia