Vláda odložila rozhodnutie o minimálnej sieti

piatok, 21. september 2007, 12:16

Vláda v stredu prerušila rokovanie o verejnej minimálnej sieti nemocníc. Ako po skončení rokovania uviedol minister zdravotníctva Ivan Valentovič, rozhodnúť o návrhu nariadenia by ministri mali na budúcotýždňovom zasadnutí. „Je to materiál, ktorý si vyžaduje širokú diskusiu. Vláda si preto dala ešte čas, aby o ňom diskutovala,“ povedal Valentovič.

Ako spresnil, do návrhu siete všeobecných nemocníc sa dostali ďalšie tri zariadenia, ktoré v ňom pôvodne neboli. Ide o nemocnice v Snine, Revúcej a v Trstenej. Podľa ministra s ich zaradením súhlasila aj komisia, ktorá vypracovala pôvodný návrh, uvádza agentúra SITA.

Verejná minimálna sieť v časti ústavnej zdravotnej starostlivosti stanovuje nemocnice, s ktorými musia zdravotné poisťovne uzavrieť zmluvy.

Neznamená to však automaticky zánik ostatných nemocníc, keďže poisťovne sa s nimi môžu na zmluvách dohodnúť. V zozname, ktorý je súčasťou návrhu, sa nenachádzajú nemocnice v správe ministerstiev vnútra a obrany, s výnimkou Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku. Do návrhu sa napokon dostal popri pôvodne navrhovanom Národnom onkologickom ústave aj Onkologický ústav sv.
Alžbety a rozšírili sa činnosti, ktoré bude v rámci verejnej minimálnej siete vykonávať súkromná nemocnica v Košiciach-Šaci.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia