Balážová: Poisťovňa vie, čo jej poistenci potrebujú

utorok, 22. január 2008, 11:10

Rozhodnutie VšZP nepodpísať zmluvy so šiestimi zdravotníckymi zariadeniami podľa predstaviteľov Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) zastihlo ich riaditeľov a zamestnancov nepripravených. SOZ podľa jeho predstaviteľov nie je a priori proti redukcii nemocníc, malo by sa to však diať na základe jasných a transparentných kritérií.

Na vyjadrenia odborárov reagovala pre agentúru SITA hovorkyňa VšZP Petra Balážová: „Kritériá sú zverejnené aj na internetovej stránke poisťovne.“ Zdravotná poisťovňa vie podľa Balážovej najlepšie posúdiť, akú zdravotnú starostlivosť si jej štruktúra poistencov vyžaduje a tomuto prispôsobuje aj jej nákup. „Pri uzatváraní zmluvných vzťahov vychádzame z doterajších skúseností a najmä z regionálnych potrieb tak, aby bola každému nášmu poistencovi zabezpečená dostupná a kvalitná zdravotná starostlivosť, v optimálnom dosahu stanice rýchlej zdravotnej pomoci a rýchlej lekárskej pomoci a potrebné spektrum oddelení na poskytnutie akútnej zdravotnej starostlivosti. VšZP sústredila nákup zdravotnej starostlivosti najmä do zdravotníckych zariadení, ktoré dokážu zabezpečiť komplexnejšiu zdravotnú starostlivosť pre našich poistencov,“ uzavrela Balážová.

Podľa Health Policy Institute vystihla hovorkyňa VšZP podstatu funkcie zdravotnej poisťovne presne tak, ako ju nastavila reforma zdravotníctva.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia