VšZP sa dohodla s Asociáciou nemocníc Slovenska

utorok, 22. január 2008, 17:42

Všeobecná zdravotná poisťovňa sa v utorok dohodla so zástupcami Asociácie nemocníc Slovenska na zmluvách na rok 2008. Zástupcovia nemocníc akceptovali ponuku VšZP, že od 1. januára 2008 zvýši o 10 % ceny za ukončené hospitalizácie na chirurgických, ortopedických, traumatologických oddeleniach a oddeleniach anestézie a intenzívnej medicíny. Od 1. marca 2008 zvýši v priemere o 7 % zmluvné objemy za ukončené hospitalizácie.

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) sa v utorok dohodla so zástupcami Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) na zmluvách na rok 2008. Ako informovala hovorkyňa VšZP Petra Balážová, predstavitelia ANS akceptovali ponuku VšZP, že od 1. januára 2008 zvýši o 10 % ceny za ukončené hospitalizácie na chirurgických, ortopedických, traumatologických oddeleniach a oddeleniach anestézie a intenzívnej medicíny. Od 1. marca 2008 zvýši v priemere o 7 % zmluvné objemy za ukončené hospitalizácie.

Dohodnuté zvýšenie platí pre lôžkové zdravotnícke zariadenia, ktoré sú v sieti VšZP. Ide o 70 zariadení, ktorým VšZP navrhuje platnosť zmlúv do 31. marca 2009.

Ostatným lôžkovým zdravotníckym zariadeniam VšZP ponúkla zmluvu do 30. júna 2008, pričom vo februári a v marci bude rokovať so zástupcami samosprávnych krajov a zdravotníckych zariadení o ich možnej reprofilácii, prípadne zlúčení do väčších celkov. Na rokovaniach bude Asociácia nemocníc Slovenska v úlohe pozorovateľa.

VšZP a ANS sa tiež dohodli, že ambulantnú zdravotnú starostlivosť a laboratórne vyšetrenia bude poisťovňa hradiť tak, ako sa dohodla so Slovenskou lekárskou komorou. Predstavitelia ANS sa podľa Balážovej po rokovaní vyjadrili, že svojim členom odporučia zmluvy s VšZP podpísať, pričom definitívne stanovisko zverejnia vo štvrtok 24. januára.

Ako dodala Balážová, vedenie VšZP sa v utorok dohodlo aj so zástupcami Slovenskej lekárskej komory a združenia ambulantných lekárov Zdravita na uzatváraní zmluvných vzťahov na rok 2008, informovala agentúra SITA.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia