Nemocnica v Michalovciach bude akciovkou

utorok, 24. jún 2008, 22:02

Nemocnica s poliklinikou v Michalovciach sa z neziskovej organizácie zmení na akciovú spoločnosť. Rozhodli o tom poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK). Okrem tejto, aj ďalšie nemocnice v Rožňave, Trebišove a Spišskej Novej Vsi v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK už boli dávnejšie transformované na akciové spoločnosti.

Ako vyplynulo z predložených materiálov, michalovská nemocnica bola zriadená ako nezisková organizácia KSK predovšetkým preto, že panovali nejasnosti okolo čerpania prostriedkov zo štrukturálnych fondov EÚ pre akciové spoločnosti, kým neziskové organizácie s tým problém nemali.

V diskusii k tomuto návrhu vystúpil poslanec Viliam Novotný, ktorý návrh podporil a zdôraznil, že očakáva, že nemocnica bude pod manažérskym riadením akciovej spoločnosti lepšie prosperovať. Zakladateľmi akciovej spoločnosti budú KSK s 90-% podielom a mesto Michalovce s desiatimi percentami. V prípade, že michalovské mestské zastupiteľstvo neschváli vstup do akciovej spoločnosti, jediným zakladateľom bude KSK.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia