Novým riaditeľom bratislavskej FN je M. Vaďura

pondelok, 09. jún 2008, 11:34

Novým riaditeľom Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Bratislava sa stal Miroslav Vaďura. Bývalý ekonomicko-technický námestník sa postavil do čela najväčšej fakultnej nemocnice po tom, ako jej predchádzajúci riaditeľ Richard Raši získal post ministra zdravotníctva. Vaďura chce pritom podľa vlastných slov pokračovať v línii svojho predchodcu a súčasného šéfa rezortu.

Nový riaditeľ sa pre agentúru SITA vyjadril k ekonomickej situácii nemocnice, predovšetkým k problematike výšky jej dlhu a možnosti jeho znižovania. „Hlavným zdrojom vysporiadania pohľadávok je jednoznačne odpredaj majetku,“ uviedol. Zmluvy so zdravotnými poisťovňami totiž podľa neho ešte stále nie sú postavené tak, aby situáciu stabilizovali. „Medzitým musíme pri vyjednávaní so zdravotnými poisťovňami dosiahnuť takú úroveň zmlúv, aby sme zabránili rastu dlhov a zároveň vytvorili predpoklady pre solídny rozvoj,“ pokračoval. Nemocnica teda podľa neho bude aj naďalej tlačiť na zdravotné poisťovne a žiadať navýšenie platieb.

Richard Raši sa stal novým ministrom zdravotníctva 3. júna po tom, ako Ivan Valentovič podal demisiu. Ten tvrdí, že funkcie ministra zdravotníctva sa rozhodol vzdať sám a odchádza z osobných dôvodov, premiér Robert Fico v tejto súvislosti niekoľkokrát zopakoval, že voči jeho práci nemá žiadne výhrady.
Valentovič považuje bývalého šéfa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava za odborníka. Richard Raši krátko po vymenovaní do funkcie povedal, že jeho prioritou je spokojný a vyliečený pacient, ale aj pracovníci zdravotníctva.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia