Bratislavská fakultná nemocnica sa nerozdelí

utorok, 07. november 2006, 11:52

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Bratislave sa nerozdelí na viac pracovísk. Ako na tlačovej besede informoval minister zdravotníctva Ivan Valentovič, komisia, ktorá analyzovala možnosť odčlenenia petržalského pracoviska, neodporučila delenie nemocnice. Ako Valentovič vyhlásil, tento jej záver bude rešpektovať, uviedla tlačová agentúra SITA.

O rozdelenie fakultnej nemocnice sa petíciou usilovali zamestnanci pracoviska v Petržalke. Rozhodnutie ministra ich prekvapilo. Člen petičného výboru Tibor Barta si nevie predstaviť, ako bude spravovať jeden riaditeľ celú nemocnicu. Vyslovil tiež obavu, či pri prerozdeľovaní peňazí v rámci nemocnice nebude uprednostňované niektoré pracovisko „aj na základe toho, odkiaľ bude pochádzať budúci riaditeľ nemocnice.“ Meno nového riaditeľa bratislavskej fakultnej nemocnice by malo byť známe v decembri. Po odvolaní predchádzajúceho riaditeľa V. Potičného túto funkciu dočasne zastáva A. Mayer.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia