Bájka o zdravotníctve od Richarda Sulíka

piatok, 22. december 2006, 17:52

Vo svojom ostatnom newsletteri č. 28 píše Richard Sulík, dnes poradca ministra financií Jána Počiatka, že rovnú daň sa podarilo zachrániť. Uvádza tiež, že sa žiaľ nepodarilo zachrániť jednotnú sadzbu DPH. Svoje výhrady voči osobitnej sadzbe DPH na lieky a zdravotnícke pomôcky dokumentuje v článku na netradičnej bájke.

„V ďalekom lese býva stará mama (zdravotníctvo), ktorá má veľkú riť (tú spisovnú od Petra Cmoríka) a diéta (úsporne opatrenia) by jej prospela. Ale je hladná a vykrikuje, tak jej chcem poslať 6 jabĺčok. Dve jabĺčka dám poľovníkovi, spolu s dodacím listom na šesť jabĺčok a poviem mu, aby zvyšné štyri buď v lese našiel, alebo nech starej mame vysvetlí, že ona ich vlastne nechce. A keď sa do jari nevráti s potvrdeným dodacím listom, zoberiem mu revír. Tri jabĺčka (DPH) dám Červenej čiapočke, aby ich zaniesla a cestou jej dovolím polovičku z jedného odjesť, lebo zvieratká v lese na ňu počúvajú a chcem aby mi znovu dali svoj hlas pri voľbách do lesnej dumy. Okrem toho je úplne jedno, koľko jabĺčok v košíku ostane, lebo aj tak ju zožerie vlk. Starej mame chýba ešte jeden a pol jabĺčka, ktoré by jej ale nechýbali, keby nebol zvieratkám zrušený letný zber plodov pre starú mamu (20 a 50 Sk poplatky) zato, že v zime sa o nich postará.“

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia