Vláda vymenila Správnu radu ÚDZS

streda, 28. február 2007, 11:44

Vláda v stredu na návrh ministra zdravotníctva Ivana Valentoviča vymenila správnu radu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ako sa uvádza v návrhu na odvolanie súčasných členov a vymenovanie nových, vláda má právo odvolať správnu radu aj z iných dôvodov, ako sú taxatívne uvedené v zákone. V návrhu sa však neuvádzajú žiadne dôvody, prečo chce minister správnu radu vymeniť.

O funkciu predsedu správnej rady ÚDZS prišiel Zoltán Gyurász a z funkcie podpredsedu by odíde Ján Porubský. Zo správnej rady odídu aj členovia Mário Lužinský, Dušan Smolka, Silvia Bernáthová, Marianna Somogyiová a Miroslav Hagara. Novou predsedníčkou sa stane Eva Čižmárová a podpredsedom Tibor Matuška. Správnu radu doplnia členovia Christian Bartko, Juraj Galovič, Jozef Korček, Iveta Medveďová a Olívia Mancová.

Predsedu ÚDZS a členov správnej a dozornej rady mohla vláda donedávna odvolať iba z presne vymedzených dôvodov. Na návrh poslancov strany Smer-SD parlament schválil novelu zákona, ktorá umožnila vláde odvolať vedenie ÚDZS prakticky kedykoľvek. Koncom januára, týždeň po nadobudnutí platnosti novely, vláda odvolala z funkcie predsedu ÚDZS Jána Gajdoša. Na jeho miesto nastúpil zakladajúci člen strany Smer-SD a dovtedajší riaditeľ sekcie dohľadu nad nákupom zdravotnej starostlivosti Richard Demovič.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia