Stevanovic Milena Gajic

piatok, 03. august 2012, 15:56

Dr. Milena Gajić Stevanović je riaditeľkou National Health Accounts (NHA) office na Inštitúte verejného zdravotníctva v Srbsku. 

Okrem PhD. titulu z Lekárskej univerzity v Srbsku a MSc. titulu zo strategického manažmentu má tiež špecializáciu z organizácie a riadenia a taktiež riadenia systému zdravotníctva z Massey University v Aucklande na Novom Zélande.

Milena je pravidelným prednášajúcim na NHA sympóziách a na medzinárodných konferenciách ekonómie zdravotníctva.

Má tiež skúsenosti s vyučovaním ako interný a externý lektor na kurzoch Health Board of Serbia Continuing Medical Education, na Master of Public Health Program na School of Public Health na univerzite v Belehrade. Skúsenosti načerpala aj ako lektorka v rámci krátkych kurzov riadenia v zdravotníctve na Fakulte organizačných vied v Belehrade.

V roku 2004 sa stala súčasťou projektov zdravotníckej reformy v Srbsku ako poradca Ministra zdravotníctva pre finančnú politiku v zdravotníctve. V rokoch 2004 až 2008 pracovala ako tím líder na projekte „Serbia health“ financovanom Svetovou bankou. Od roku 2007 do roku 2009 bola balkánskym konzultantom v rámci projektu Canadian International Development Agency a v roku 2009  hlavným výskumníkom na projekte Svetovej zdravotníckej organizácie pre Srbsko.

Milena je od roku 2008 riaditeľkou úradu National Health Accounts (NHA) na Inštitúte verejného zdravotníctva v Srbsku. Od roku 2006 je tiež kontaktným orgánom Svetovej zdravotníckej organizácie pre NHA a tiež členom International Health Economist Association Congress Scientific Committee. V roku 2007 sa stala členkou Electronic Discussion Group v OECD.

Od roku 2008 sa ako expert z európskeho regiónu zúčastnila na niekoľkých workshopoch Svetovej zdravotníckej organizácie a OECD o zmene metodiky v zdravotnej starostlivosti. Od roku 2012 je členom Central & East European Health Policy Network (CEE HPN).

Je autorkou mnohých publikácií so zdravotníckou tématikou, ako napr.: “Náklady na zdravotnú starostlivosť v Srbsku podľa Medzinárodnej klasifikácie chorôb pre obdobie 2004-2009”; “Náklady na primárnu zdravotnú starostlivosť v Srbskej republike v období 2006-2008”; “Hodnotenie finančných tokov v systéme zdravotnej starostlivosti Srbska v období 2003–2006”, “Úloha a charakteristiky manažéra v strategickej transformácii systému zdravotnej starostlivosti”; “Zamestnanci v transformácii manažmentu zdravotnej starostlivosti”; “Marketing v zdravotníctve” atď.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia