Kruszewski Adam

streda, 01. august 2012, 12:44

Adam Kruszewski (*18. november 1965, Dzialdowo) je prezidentom a spoluzakladateľom spoločnosti KCR SA (Kiecana Clinical Research), akciovej spoločnosti, ktorá spravuje klinické štúdie pre farmaceutický priemysel.

Adam Kruszewski vyštudoval medicínu na Lekárskej univerzite vo Varšave, psychológiu na Varšavskej univerzite, získal titul MBA na Univerzite Kosmiski a magisterský titul z riadenia v zdravotníctve na Univerzite v Minnesote.

Svoju kariéru začal v pediatri ako lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti. Neskôr prešiel do farmaceutického priemyslu a následne do správy systémov zdravotnej starostlivosti pri budovaní dvoch najväčších súkromných sietí poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v strednej a východnej Európe.

Pred nástupom do KCR v roku 2005 pracoval v spoločnosti s rizikovým kapitálom – Enterprise Investors, kde bol zodpovedný za sektor zdravotníctva, predtým zastával tiež funkciu lekárskeho riaditeľa v spoločnosti Medicover.

Počas svojej kariéry pracoval ako konzultant pre Svetovú banku, Ministerstvo zdravotníctva, súkromné spoločnosti a poisťovne. Pracoval ako poradca ministra financií L. Balcerowicza. Pre podpredsedu vlády a ministra hospodárstva J. Hausera sa spolu s pracovnou skupinou podieľal na príprave projektu implementácie súkromného zdravotného poistenia v Poľsku.

Adam Kruszewski je zakladajúcim členom spoločnosti CEE Health Policy Network – think-thanku odborníkov na zdravotníctvo zo strednej a východnej Európy a členom dozornej rady spoločnosti MSI Alpha Phi SCA, ktorá riadi Luxmed Group.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia