Kardiocentrá budú akciovými spoločnosťami

štvrtok, 31. marec 2005, 22:39

Vláda vyňala zo zoznamu zdravotníckych zariadení schválených na premenu na neziskové organizácie šesť zdravotníckych zariadení. Sú medzi nimi všetky kardiocentrá, ktoré sa tak môžu transformovať na akciové spoločnosti.

Ide o Slovenský ústav srdcových a cievnych chorôb Bratislava, Stredoslovenský ústav srdcovo-cievnych chorôb Banská Bystrica, Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb Košice, Východoslovenský onkologický ústav Košice, Detské kardiocentrum Bratislava a Národné rehabilitačné centrum Kováčová.

Tieto zdravotnícke zariadenia vláda pôvodne určila na premenu na neziskové organizácie pre prípad, ak by nastal problém so schvaľovaním reformy. Keďže reformné zákony parlament odsúhlasil, ministerstvo zdravotníctva požiadalo o ich vyňatie zo schváleného zoznamu.

Zoznam budúcich neziskových organizácií sa na tom istom rokovaní vlády nakoniec rozšíril. Pribudla Liečebňa pre dlhodobo chorých Štiavnička, Národná transfúzna služba, Národné rehabilitačné centrum Kováčová, psychiatrické liečebne v Plešivci, Sokolovciach a Hronovciach a psychiatrické nemocnice v Kremnici a Veľkom Záluží.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia