Sideria a Dôvera sa môžu zlúčiť

štvrtok, 30. november 2006, 17:04

Protimonopolný úrad SR zastavil konanie vo veci zlúčenia zdravotných poisťovní Sideria a Dôvera. Zlúčeniu poisťovní tak už nič nestojí v ceste, uvádza agentúra SITA s odvolaním sa na hovorcu oboch poisťovní Radoslava Bielku. Zlúčenie poisťovní podliehalo súhlasu ich valných zhromaždení, ako aj súhlasu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý schválil spojenie poisťovní začiatkom novembra. Poisťovne Sideria a Dôvera plánujú zlúčenie od januára budúceho roka.

Obe poiaťovne v súčasnosti patria do finančnej skupiny Penta. Od januára tohto roku zaviedli integrovaný manažment. Pri zlúčení poisťovňa Sideria zanikne, čím zároveň skončí aj platnosť povolenia na vykonávanie verejného zdravotného poistenia. Nová poisťovňa bude vystupovať pod obchodným menom Dôvera, a.s.

Novovzniknutá poisťovňa bude mať približne 14- až 15-percentný podiel na trhu, pričom postupne chce svoj podiel navýšiť až na 30 %. Spolu majú obe poisťovne v súčasnosti asi 750 tis. poistencov.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia