Asociácia nemocníc trvá na pluralite v zdravotníctve

utorok, 05. december 2006, 16:42

Asociácia nemocníc Slovenska trvá na potrebe zachovať pluralitný model zdravotníctva a rovnocennosť štátnych a neštátnych poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ako aj rovnocennosť štátnych a neštátnych zdravotných poisťovní. Asociácia tak reagovala na medializované informácie o pripravovaných zmenách v zdravotníckych zákonoch.

Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení, ktoré poskytla agentúre SITA, ANS trvá na svojej požiadavke navýšenia platieb štátu za svojich poistencov zo súčasných 4 % na 5 % priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve, a to počas celého roka 2007. Vláda navrhuje zvýšiť platby za poistencov štátu na 5 % len na prvé štyri mesiace budúceho roka.

ANS uzatvára svoje vyhlásenie požiadavkou, aby zásadným zmenám v zdravotníckom systéme predchádzala odborná a vecná verejná diskusia. Reaguje tak na poslanecké návrhy, ktoré zásadným spôsobom menia zdravotnícku legislatívu.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia