V Prešove odvolali štyroch primárov

štvrtok, 24. máj 2007, 13:48

Riaditeľka Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána A. Reimana v Prešove Monika Pažinková odvolala z funkcie štyroch primárov. Z postu primára oddelenia traumatológie odvolala Vlastimila Vaculíka, z chirurgie Karola Kyslana a z obidvoch gynekologických oddelení Mariána Kyselého a Rudolfa Haláka.

Ako uviedla pre agentúru SITA, viedla ju k tomu snaha po ekonomickej stabilizácii nemocnice. „Netreba za tým hľadať žiadnu senzáciu, dôvodom boli hospodárske výsledky jednotlivých oddelení za minulý rok a výsledky kontrol z ministerstva zdravotníctva a Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou,“ uviedla riaditeľka, ktorá je vo funkcii tretí mesiac.

Pažinková vypíše do pol roka na uvoľnené posty výberové konanie, ako jej to predpisuje zákon. Dovtedy poverila riadením oddelení zástupcov odvolaných primárov – na traumatológii Mariána Tuleju, na chirurgii Miroslava Mýtnika a na gynekológii Daniela Olejára.

Podľa vyjadrenia Pažinkovej, odvolaní primári sa môžu do výberového konania prihlásiť, výber bude závisieť jedine od toho, kto s akou víziou o riadení na oddelení príde. Riaditeľka nemocnice ďalej uviedla, že pripravuje aj racionalizačné opatrenia. Bližšie sa k ním vyjadrí po podpísaní zmlúv so zdravotnými poisťovňami. Jej ambíciou je zvýšiť kvalitu poskytovanej starostlivosti a zlepšiť ekonomické výsledky nemocnice.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia