Bratislavskú FN aj ďalej povedie M. Vaďura

utorok, 19. august 2008, 0:23

Riaditeľom Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Bratislava ostáva Miroslav Vaďura. Bývalý ekonomicko-technický námestník totiž zvíťazil vo výberovom konaní na tento post ako jediný kandidát spĺňajúci predpoklady a požiadavky vyhlasovateľa, teda ministerstva zdravotníctva.

Na svojej internetovej stránke o tom informuje Ministerstvo zdravotníctva SR. Vaďura bol pritom poverený dočasným vedením zariadenia po tom, ako sa jeho bývalý šéf Richard Raši stal ministrom zdravotníctva. O kreslo riaditeľa FNsP Bratislava sa uchádzal ako jediný. Vaďura začiatkom júna pre agentúru SITA uviedol, že by chcel pokračovať v línii svojho predchodcu. Zadlženosť najväčšej fakultnej nemocnice na Slovensku plánoval podľa vlastných slov riešiť odpredajom majetku a lepšie postavenými zmluvami so zdravotnými poisťovňami.

Minister zdravotníctva Richard Raši vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava koncom júla. K predpokladom na získanie postu patrilo vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, odborná prax 5 rokov, občianska a morálna bezúhonnosť, ako aj projekt stratégie a rozvoja organizácie. Ten mal byť podľa údajov z internetovej stránky zameraný okrem iného na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie chodu organizácie, zvýšenie efektívnosti vo využívaní finančných zdrojov určených na poskytovanie zdravotnej starostlivosti, či stratégiu poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia