Ministerstvo by malo ušetriť 9,6 mil. eur

streda, 18. február 2009, 11:35

Rozpočet Ministerstva zdravotníctva SR príde pravdepodobne o 9,6 mil. eur. Dôvodom je snaha rezortu financií nájsť finančné prostriedky na protikrízové opatrenia. „V rámci šetrenia sme robili analýzu navrhovaného rozpočtu. Momentálne sa pre naše ministerstvo hovorí o sume 9,6 mil. eur,“ povedal v stredu po rokovaní vlády minister zdravotníctva Richard Raši. Podľa neho už pritom alokované čiastky napĺňajú konkrétnymi položkami. „Malo by ísť o redukciu zahraničných ciest, bežných výdavkov a nákupov,“ priblížil navrhované kroky Raši. Rezort pritom podľa neho neplánuje prepúšťanie. „Stavy sme už znižovali, tam rezervy nemáme,“ uviedol.

V roku 2007 znížilo ministerstvo počet zamestnancov o 8,5 %, keď ho opustilo 272 pracovníkov. Šetrenie finančných prostriedkov nariadil ministerstvám rezort financií. Dôvodom je potreba finančných prostriedkov na prijaté protikrízové opatrenia.

Začiatkom tohto týždňa Ministerstvo financií SR oznámilo, že potrebných zhruba 330 mil. eur už získalo realokáciou výdavkov. Ktoré ministerstvá a ako sa budú musieť uskromniť však vtedy nekonkretizovalo. „Vytvorili sme realokáciou rezervu 10 mld. Sk (332 mil. eur). Ktoré konkrétne ministerstvá to budú, to oznámime. Ministerstvá už s tým oboznámené boli, ale ešte prebieha rokovanie a vyjednávanie z ich strany, aby sme to zoptimalizovali. Ale môžem uistiť, že to bude naozaj tých 10 mld. Sk (332 mil. eur),“ povedal v uvedenom období minister.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia