Šaľa: z nemocnice bude liečebňa

utorok, 03. marec 2009, 13:49

Nemocnica v Šali sa má zmeniť zo všeobecnej na liečebňu pre dlhodobo chorých. Požiadavku na odsúhlasenie zmeny odborného zamerania zaslala nezisková organizácia Forlife, ktorá má nemocnicu v prenájme, Nitrianskemu samosprávnemu kraju ako vlastníkovi. Ako pre agentúru SITA povedala riaditeľka Forlife Vladimíra Oleová, v súčasnosti upravujú priestory pre rozšírenie lôžkovej kapacity nemocnice. „Zmene zamerania nemocnice sú naklonené zdravotné poisťovne, inak by sme to nerobili. Zároveň veríme, že po tejto službe bude dopyt,“ skonštatovala.

Zmeny nastávajú po tom, čo sa koncom minulého roka do orgánov Forlife dostala akciová spoločnosť Agel SK. Nemocnica v Šali sa nedostala do mennej minimálnej siete zdravotníckych zariadení. Všeobecná zdravotná poisťovňa jej znížila zmluvný objem za hospitalizácie na necelých 50-tisíc eur ročne. Od 1. júla 2008 tu zanikli štyri oddelenia – detské, chirurgické, gynekologicko-pôrodnícke a oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny. Od 1. augusta nefunguje ani oddelenie vnútorného lekárstva, vrátane jednotky intenzívnej starostlivosti.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia