Labaš Peter

pondelok, 29. október 2012, 13:13

Prof. MUDr. Peter Labaš, CSc. (22. apríl 1949, Viedeň) je dekanom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.

Peter Labaš vyštudoval v rokoch 1967 – 1973 Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. V roku 1981 absolvoval II. atestáciu v odbore chirurgia, v roku 1982 získal titul kandidát lekárskych vied. Do roku 1984 pracoval na I. chirurgickej klinike v Bratislave ako sekundárny lekár.

V rokoch 1984 – 1992 pôsobil na pozícii experta vo funkcii chirurg – konzultant na Malte. Počas tohto obdobia prednášal, skúšal a prakticky viedol výuku medikov na Maltskej univerzite. Po návrate na Slovensko pôsobil ako odborný asistent vo Fakultnej nemocnici v Bratislave.

Absolvoval pobyty na špičkových pracoviskách v Mníchove, Prahe, Birminghame, Jeruzaleme, Viedni, Grazi a Berlíne. Prednášal na rôznych odborných podujatiach v Tokiu, Tel-Avive, Cypre, Aténach, Ríme, Lyone a iných.

Na angiologickom kongrese na Cypre bol ocenený za najlepšiu prednášku, rovnako získal cenu za najlepšiu prednášku i na chirurgickom kongrese na Malte v roku 2004 a ocenenie si prebral aj na svetovom angiologickom kongrese v Tokiu. 
V roku 2000 habilitoval na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského na vedeckú hodnosť Docent chirurgie.

Je autorom viac ako 250 vedeckých prác, odprednášal stovky odborných prednášok z chirurgie.

Od februára 2007 je Dekanom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. 

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia