Sinkó Eszter

utorok, 26. jún 2012, 14:41

Dr. Eszter Sinkó je zástupkyňou riaditeľa v Health Management Services Training Centre na Semmelweis University v Budapešti. Od vzniku roku 1995 je vedeckým pracovníkom Centra a v súčasnosti tiež riaditeľkou programov kontinuálneho vzdelávania. 

Eszter Sinkó ukončila v roku 1979 štúdium na Vysokej škole ekonomickej v Budapešti, na fakulte Teoretickej hospodárskej politiky.

V rokoch 1990-1993 pracovala ako výskumná pracovníčka Inštitútu pre postgraduálne lekárskej štúdie a bola vedúcou oddelenia štatistiky v Centre sociálnych inštitúcií. Neskôr sa zaoberala makroekonomickým plánovaním v rámci centrálne plánovaného riadenia zdravotníctva.

V prvej vlne reformy zdravotníctva v rokoch 1988-1992 pracovala na zmene systému zdravotníctva na Ministerstve sociálnych vecí, odbore reforiem.

Bola členom Národného fondu zdravotného poistenia počas celej jeho existencie v rokoch 1993-1998. Pôsobila tiež ako zástupca riaditeľa maďarskej pobočky Sedgwick Noble Lowndes, nadnárodnej spoločnosti zaoberajúcej sa vládnym poradenstvom v oblasti zdravotníckych a dôchodkových záležitostí. V roku 2000 hosťovala na Londýnskej School of Economics and Political Science.

V súčasnosti je Eszter Sinkó zástupkyňou riaditeľa v Health Management Services Training Centre na Semmelweis University v Budapešti. Je tiež riaditeľkou programov kontinuálneho vzdelávania. Jej hlavnou špecializáciou sú komparatívne analýzy systémov zdravotnej starostlivosti a analýzy maďarského systému zdravotníctva.  Od roku 2012 je členom Central & East European Health Policy Network (CEE HPN).

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia