Roeder Frederik Cyrus

piatok, 03. august 2012, 15:28

Frederik Cyrus Roeder je výkonným riaditeľom Healthcare Solutions, editorom pre europe-health-care.eu a spolupracovníkom pre viaceré nadácie.

Frederik študoval riadenie v nemocničnom systéme, ekonomiku zdravotníctva a medzinárodný obchod na univerzite Goettingen v Bayreuth (Nemecko), v Maribore (Slovinsko) a Tongji Shanghai (Čína). Od roku 2011 je hosťujúcim profesorom pre ekonomiku zdravotníctva na univerzite v Litve a hosťujúcim profesorom pre riadenie a ekonomiku v zdravotníctve na štátnej univerzite v Gruzínsku.

Frederik publikuje na rôzne témy súvisiace so zdravotníctvom v rôznych medzinárodných časopisoch a médiách, ako napríklad Financial Times Nemecko, Montreal Gazette, SUN News TV, Canadian Broadcasting Corporation, Krankenhaus Umschau, Courrier du Médecin Vaudois alebo Geonews. Je tiež hlavným editorom pre europe-health-care.eu – business intelligence providera pre správy zo zdravotníctva zo strednej a východnej Európy.

Je víťazom Healthcare Challenge 2009  v rámci HHL v Lipsku, kde predstavil myšlienku „ruralIMED“, ktorá je určená k zlepšeniu poskytovania ambulantnej starostlivosti vo vidieckych oblastiach vďaka jedinečnému konceptu rotácie všeobecných lekárov a špecialistov s podporou prípadových manažérov.

V rámci svojej pozície v spoločnosti Healthcare Solutions (s pobočkami vo Villniuse, Litve a Taline v Estónsku) sa zameriava na transfer know-how a politické poradenstvo z nemeckého systému zdravotníctva do systémov zdravotníctva v transformácii. Je predovšetkým činný pre stranu kupujúceho v rámci privatizácie, no pracuje tiež pre štátnu sféru a politických činiteľov v oblasti presadzovania politiky.

Frederik tiež pracuje ako ekonóm v nadácii F.A. Hayeka v Nemecku, je členom nadácie Haniel Family, výskumným pracovníkom na Ekonomickom Inštitúte v Montreale a nezávislým pracovníkom pre nadáciu Friedrich-Naumann a je členom Central & East European Health Policy Network (CEE HPN).

Popri práci pre strednú a východnú Európu aktívne spolupracuje na zdravotných systémoch v Gruzínsku a v Kanade, ktoré v súčasnosti podliehajú viacerým reformám. 

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia