Novotný Viliam

štvrtok, 04. október 2012, 15:52

MUDr. Viliam Novotný (*13. marec 1973, Košice)  je lekár – neurochirurg, poslanec Národnej rady SR a bývalý predseda a súčasný člen Výboru NR SR pre zdravotníctvo.

Viliam Novotný vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Po ukončení štúdia pracoval ako neurochirurg.

Vo voľbách v roku 2001 kandidoval ako člen Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie za koalíciu SDKÚ, SMER, SMK v okrese Košice II za poslanca Košického samosprávneho kraja. Nebol zvolený za poslanca, ale stal sa prvým náhradníkom. Stal sa poslancom namiesto Rudolfa Bauera. V rokoch 2005 a 2009 bol opätovne zvolený za poslanca samosprávneho kraja.

Viliam Novotný sa v októbri 2002 stal poslancom NR SR za SDKÚ  ako náhradník za Mikuláša Dzurindu, ktorý svoj poslanecký mandát neuplatnil. Odvtedy nepretržite pôsobí ako poslanec parlamentu za SDKÚ-DS. Od roku 2002 bol poradcom predsedu vlády Mikuláša Dzurindu pre zdravotníctvo. Po voľbách v roku 2006 sa stal predsedom výboru NR SR pre zdravotníctvo. Túto funkciu vykonával aj za vlády Ivety Radičovej a zároveň pôsobil ako jej poradca. Po zmene vlády v roku 2012 sa stal členom Výboru NR SR pre zdravotníctvo a členom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti NBÚ.

V máji 2012 neúspešne kandidoval na predsedu SDKÚ-DS a stal sa jej podpredsedom.

Viliam Novotný je podpredsedom Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Košickom kraji a poslancom v regionálnom zastupiteľstve Košického samosprávneho kraja.

V rámci svojho pôsobenia výraznou mierou prispel k zreformovaniu zdravotníckeho systému v Slovenskej republike. Ako poslanec košického kraja sa venuje regionálnemu rozvoju a regionálnej politike, pričom kladie dôraz na vyrovnávanie regionálnych nerovností.

Viliam Novotný hovorí francúzsky, anglicky, rusky a maďarsky.

Je ženatý a má 3 deti.

 

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia