HPI v Holandsku

nedeľa, 02. február 2014, 23:00

V januári sme navštívili Holandsko. Na týždňovej študijnej ceste sme zisťovali detaily nastavenia tamojšieho zdravotného systému, ktorý je podľa rôznych medzinárodných porovnaní označovaný za najlepší v Európe, ak nie na svete.

Navštívili sme holandské ministerstvo zdravotníctva a ďalšie regulačné inštitúcie – NZA (obdoba nášho ÚDZS) a CVZ (má zodpovednosť za definíciu základného balíka a výpočet prerozdelenia). V poistnom dome Achmea sme sa podrobne pýtali na spôsob uzatvárania zmlúv s poskytovateľmi ako aj na tvorbu poistných plánov a produktov pre poistencov.

Získané poznatky uplatníme pri príprave konkrétneho návrhu nominálneho poistného pre Slovensko.

Považujeme za dôležité, aby naši politici poznali iné zdravotné systémy, ktoré im slúžia za inšpiráciu. Na študijnej ceste do Holandska sa zúčastnil – na vlastné náklady – aj člen parlamentného zdravotníckeho výboru Viliam Novotný. Health Policy Institute je pripravený zdieľať svoje informácie a kontakty s každým politikom, ktorý prejaví úprimný záujem na zlepšovaní slovenského zdravotníctva a stotožňuje sa s hodnotami nášho inštitútu.

 

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia