van de Ven Wynand

nedeľa, 09. august 2009, 18:20

Dr. Wynand van de Ven  (*1950) je profesorom zdravotného poistenia na Univerzite Erazmus v Rotterdame. Jeho výučba a výskum sú zamerané na manažovanú konkurenciu v zdravotnej starostlivosti, konkurenčný trh zdravotného poistenia, selekcia rizika, morálny hazard, kompenzáciu rizika, manažovanú starostlivosť a prioritné voľby v zdravotnej starostlivosti.

Wynand van de Ven má skúsenosti aj ako guvernér a poradca zdravotných poisťovní, politických strán, vlád, z výskumného inštitútu, nemocníc a iných zdravotníckych organizácií.

Bol členom mnohých poradných komisií a vydavateľ Správnej rady vedeckých časopisov. Ako konzultant či už vo Svetovej banke alebo Svetovej zdravotníckej organizácii, študoval zdravotnícke systémy viacerých krajín ako Chile, Izrael, Nový Zéland, Poľsko, Rusko, Južná Afrika a Švédsko. Je jedným zo zakladateľov Európskej siete vyrovnávania rizika.

Na konferencii HPI o selekcii rizika a kompenzácii rizikovej štruktúry poistencov v júni 2008 v Bratislave vystúpil s  prednáškou o holandských skúsenostiach s prerozdelením. Kompenzácia rizikovej štruktúry je podľa neho základom konkurencie a zdôraznil, že „bez dobrej kompenzácie rizika môžu nevýhody konkurenčného trhu v dôsledku selekcie rizika prevážiť nad jeho výhodami.“

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia