Bin Nun Gabi

nedeľa, 09. august 2009, 18:31

Prof. Gabi Bin Nun je popredný zdravotnícky ekonóm, ktorých bol desaťročia vysokýmk úradníkom izraleského ministerstva zdravotníctva. V súčasnosti pôsobí na Negevskej univerzite Bena Guriona.

Gabi Bin Nun začal svoju kariéru ako ekonóm na izraelskom ministerstve zdravotníctva pred 30 rokmi. Pôsobil tam na viacerých kľúčových pozíciách. V roku 1995 bol jedným z tvorcov zákona pre zdravotné poistenie v Izraeli a odvtedy zohráva dôležitú úlohu v jeho implementácii a hodnotení. Keď sa v roku 2009 rozhodol pre Negevskú univerzitu, odchádzal z funkcie zástupcu generálneho riaditeľa pre zdravotnú ekonómiu a zdravotné poistenie.

Je držiteľom bakalárskeho titulu v ekonómii a politickej vede, ktorý získal na Hebrejskej Univerzite v Jeruzaleme a držiteľom magisterského titulu v odbore sociálnej starostlivosti z Brandeis Univerzity, Boston, USA.

Gabi Bin Nun  je jedným zo zakladateľov izraelského Národného inštitútu pre výskum zdravotnej politiky ako aj Gertnerovho inštitútu.Vyučuje na rôznych univerzitách, o zdravotnom systéme a ekonómii v zdravotníctve a publikoval mnoho kníh a článkov v tejto oblasti.

Na konferencii HPI o selekcii rizika a kompenzácii rizikovej štruktúry poistencov v júni 2008 v Bratislave vystúpil s  prednáškou o izraelských  skúsenostiach s prerozdelením.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia