Häussler Bertram

nedeľa, 09. august 2009, 18:25

Prof. Bertram Häussler (*1953) pracuje od roku ako generálny riaditeľ v inštitúte IGES, ktoré je veľkým privátnym centrom pre rozvoj a výskum v zdravotníctve, so sídlom v Berlíne a od roku 2006 je zároveň je predsedom jeho Správnej rady.

V súčasnosti sú jeho hlavnými profesnými zameraniami: oblasť výskumu v zdravotníctve, ekonómia zdravotníctva, inovatívny výskum a zhodnotenie výhod v medicíne, farmako – epidemiológia ako aj klinický a pozorovacú výskum liekov v národnom a medzinárodnom kontexte. V roku 1986, sa po ukončení štúdia medicíny a sociológie pridal k tímu IGES a pracoval na aktuálnych problémoch výskumu zdravotného systému a zabezpečovania kvality, na tvorbe a hodnotení nových modelov poskytovania zdravotnej starostlivosti a IT systémov v zdravotníctve. Od roku 1998 viedol dcérsku spoločnosť IGES-u, Clinische Studien Gesellschaft (Spoločnosť pre Klinické štúdie), kde pracoval v oblasti farmakoekonómie a klinického výskumu. Pán Häussler je členom výkonnej správnej rady Centra verejného zdravotníctva v Berlíne a členom poradného výboru vo viacerých farmakologických a medicínsko – výskumných spoločnostiach. V roku 2002 bol vymenovaný za profesora na Technologickej univerzite v Berlíne, v odbore Industriálnej ekonómie farmaceutického priemyslu.

Na konferencii HPI o selekcii rizika a kompenzácii rizikovej štruktúry poistencov v júni 2008 v Bratislave vystúpil s  prednáškou o nemeckých skúsenostiach s prerozdelením.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia