Kroky k rozvoju

streda, 07. február 2007, 23:00

Pod názvom Kroky k rozvoju sa 7. februára 2007 uskutočnila v Bratislave konferencia Združenia zdravotných poisťovní SR, na ktorej boli predstavené Základné rámce zdravotnej politiky 2007-2010. Obsah nového vydania takejto publikácie zhrnul vo svojej prednáške Peter Pažitný z Health Policy Institute (formát PDF).

V úvodnom bloku konferencie odzneli návrhy na ďalší rozvoj systému zdravotníctva a hovorilo sa o možnostiach jeho financovania. V ďalšom bloku Združenie zdravotných poisťovní predložilo návrhy, čo by sa minimálne malo uskutočniť v zdravotnom poistení, aby sa zabezpečil jeho ďalší rozvoj. V treťom bloku prezentovali viac alebo menej zhodné pohľady predstavitelia Ministerstva zdravotníctva SR, Slovenskej lekárskej komory, Slovenskej lekárskej spoločnosti a zdravotných poisťovní na sieť zdravotníckych zariadení a kvalitu a efektívnosť poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Prezentácie z konferencie sú dostupné v zborníku prednášok (formát ZIP) na webovej stránke ZZP SR.

V reakcii na prednášku Ing. Milana Kamenského o ministerskom návrhu na redukciu siete lôžkových zariadení vystúpil v diskusii Tomáš Szalay z HPI s kritikou (PDF) použitej metodiky redukcie siete.

Štvrťročník o liekovej politike

Pharma Outlook

Sprievodca pôrodnicami

Sprievodca pôrodnicami

rodinka.sk & HPI

Prihláste sa na odber newslettera

Ak sa chcete prihlásiť k odberu newsletteru, zadajte svoju e-mailovú adresu do poľa pod týmto textom a stlačte tlačidlo.

Slovenská aliancia pre chronické ochorenia